Dinsdag 20 maart 2018
  Reisgids Europa

Zoeken
Reisgids
Tip TravelNow
Europa

Kaart Europa Europa, ook wel het "oude continent" genoemd, is de bakermat van de westerse cultuur, te beginnen in het oude Griekenland en later in het Romeinse rijk. Archeologische vondsten tonen nog steeds de grootsheid van deze oude beschavingen aan. De invloed van Europa door de eeuwen heen is over de hele wereld terug te vinden. Europa heeft een lange geschiedenis van machtige welvarende landen met een bloeiende handel en industrie. Een groot deel van die welvaart heeft Europa te danken aan de vruchtbare bodem en de vele rivieren.

De Alpen en de Pyreneeën zijn de machtigste bergketens en de Wolga en de Donau zijn de langste rivieren. Het klimaat in Europa is niet overal hetzelfde. De Zuid-Europese landen grenzen aan de Middellandse Zee met lange warme zomers en zachte winters. Het uiterste noorden van Europa ligt boven de poolcirkel, waar het 's winters vreselijk koud is en de zon zich niet laat zien.

Europa telt met een oppervlakte van 10.498.000 km2, ongeveer 750 miljoen inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte werelddeel. Europa kent een grote verscheidenheid aan volkeren en talen. Ook de cultuur verschilt per land, met tradities die vaak eeuwen terug gaan.

Alle Europese hoofdsteden zijn zeker een bezoek waard. In grote musea als het Louvre in Parijs en de Hermitage in St. Petersburg vind je ontelbare schatten van de westerse cultuur. In steden en op het platteland vind je de middeleeuwse geschiedenis terug in oude gebouwen, zoals kloosters en kastelen.

Voor het bezoeken van Europa en de verschillende landen is soms zeker aan te bevelen om dit juist vanuit een historische volgorde te doen. Dus niet direct de grote steden te nemen maar eerst naar de archeologische vindplaatsen te gaan en vanuit dat perspectief naar de ontwikkeling van de huidige beschaving te kijken.
BelgiëBelgië
BulgarijeBulgarije
CyprusCyprus
DenemarkenDenemarken
DuitslandDuitsland
EngelandEngeland
FinlandFinland
FrankrijkFrankrijk
GriekenlandGriekenland
HongarijeHongarije
IerlandIerland
Isle of ManIsle of Man
ItaliëItalië
KroatiëKroatië
MaltaMalta
MonacoMonaco
NederlandNederland
NoorwegenNoorwegen
OostenrijkOostenrijk
PolenPolen
PortugalPortugal
SloveniëSlovenië
SlowakijeSlowakije
SpanjeSpanje
TsjechiëTsjechië
TurkijeTurkije
ZwitserlandZwitserland

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden