Zondag 21 januari 2018
  Reisgids Europa Finland

Zoek in Finland
Reisgids Finland
Natuur
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Beste tijd van het jaar
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer in het land
Openbaar vervoer
Taxi
Reisgids
Finland
Finland
Vervoer in het land
Het wegennet in Finland is redelijk goed ontsloten. In het zuiden zul je veel uitstekende geasfalteerde wegen aantreffen, terwijl ook in het uiterste noorden de hoofdwegen geasfalteerd zijn. Overal in het land zijn landwegen uit vastgereden grind en zand te vinden. Ook op deze secundaire wegen kun je goed en snel rijden. Steenslag is niet uit te sluiten en het kan dus handig zijn (als je naar Lapland gaat) een opvouwbare plastic noodruit mee te nemen.

De verkeersregels in Finland zijn grotendeels gelijk aan die in Nederland en België. Er wordt rechts gereden, het dragen van veiligheidsgordels is voor alle inzittenden verplicht en ook overdag dien je buiten de bebouwde kom tenminste met dimlicht te rijden. De verkeersborden die je in Finland zult tegenkomen, komen in het algemeen overeen met die in Nederland en België. Het driehoekige voorrangsbord is in Finland geel-rood in plaats van wit-rood. Trams hebben in Helsinki altijd voorrang.

Een waterdicht Wegenwacht-systeem bestaat in Finland niet, maar als je na motorpech (sleep-) hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met de Finse automobielclub Autoliitti.
Foto'sDirect boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden