Maandag 20 november 2017
  Reisgids Europa Italië

Zoek in Italië
Reisgids Italië
Klimaat
Taal
Cultuur
Religie
Evenementen
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Beste tijd van het jaar
Eten en drinken
Elektriciteit
Kraanwater
Prijsniveau
Telefoneren
Vervoer in het land
Openbaar vervoer
Taxi
Openingstijden winkels
Openingstijden musea
Reisgids
Italië
Italië
Regios
Provincies
Steden & dorpen
Eten en drinken
Italië is het land van de pasta's, cappuccini, gelati en overheerlijke wijnen en likeurtjes. Barretjes en restaurantjes zijn er in overvloed. Er worden vaak twee tarieven gehanteerd. Staande aan de bar drinken is het voordeligste, aan tafel of buiten op het terras wordt het hoogste tarief berekend. Restaurants serveren uitsluitend volledige maaltijden. Voor kleine hapjes en broodjes ga je meestal naar een barretje. Verder is men in Italië gewend twee maal per dag een warme maaltijd te gebruiken. De meest uitgebreide maaltijd 'il pranzo' wordt 's middags genoten (van 13.00 tot 15.00 uur) en bestaat meestal uit een voorgerecht (pasta of soep), een hoofdgerecht met 'contorno' (groenten of aardappelen) en een nagerecht (stukje fruit of gebak). Het diner (vanaf 20.00 uur en later)'la cena', is ongeveer gelijk aan de middagmaaltijd, doch in de regel een iets lichtere maaltijd.
Foto's



Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Wintersport
Wintersport
Campings
Campings
Handig

Bekijk de landkaart

Bekijk de weerkaart

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2017 TravelNow - Alle rechten voorbehouden