Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Europa Malta

Zoek in Malta
Reisgids Malta
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Reisgids
Malta
Malta
Autohuur
Een auto huren is erg goedkoop. Zorg dat je in het hoogseizoen ruim van tevoren boekt. Bekende internationale autoverhuurbedrijven opereren op Malta en sommige hebben een balie op het vliegveld. Er zijn ook tientallen kleine ondernemingen, die niet allemaal even betrouwbaar zijn: sta erop dat je een goede auto krijgt en controleer de gesteldheid. Het is niet gebruikelijk dat je de auto huurt met een volle tank.

Wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs en soms je paspoort. De meeste kantoren hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar. Grote firma's accepteren creditcards.

De verkeersregels zijn ongeveer hetzelfde als in het Verenigd Koninkrijk: links rijden, rechts inhalen, verkeer van rechts heeft voorrang op rotondes. De maximumsnelheid is 40 km/u binnen de bebouwde kom, op overige wegen 64 km/u. Je kunt het best voorzichtig rijden, niet te dicht bij vrachtauto's en bussen, en voorrang geven aan agressieve weggebruikers. Autorijden op Malta kan een beproeving zijn als je het voor het eerst doet. De straten in het centrum van Valletta hebben veelal eenrichtingverkeer of zitten verstopt.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de landkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden