Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Europa Malta

Zoek in Malta
Reisgids Malta
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Reisgids
Malta
Malta
Openbaar vervoer
Alle plaatsen zijn bereikbaar met goedkope en regelmatig rijdende bussen, die in de zomer vol en heet kunnen zijn. Je betaalt bij de chauffeur. In Valletta vertrekken alle bussen bij de Triton Fountain, net buiten de City Gate. In Victoria, Gozo, is het busstation in Main Gate Street. De bestemmingen worden aangegeven met nummers op de bus. Waar welke lijn heen gaat staat op de borden of kun je vragen in je hotel, bij het VVV-kantoor of aan een chauffeur. De bussen op Malta zijn groen, op Gozo rood met lichtgrijs.

Behalve een helikopterverbinding in de zomer is Gozo alleen bereikbaar per boot. Als het geen slecht weer is, gaan de boten vaak. Een ruime veerboot voor personen en auto's vertrekt elke middag van Sa Maison Pier in Pietà Creek, Floriana. De tocht naar Mgarr op Gozo duurt vijf kwartier. Goedkoper en minder luxe is de veerboot (ook voor auto's) die een paar keer per dag van Cirkewwa in het noordwesten naar Mgarr gaat. De overtocht duurt maar 20 minuten.

Het vliegveld van de Maltese eilanden is Luqa Airport, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Valletta, een kwartiertje rijden. Het wordt gebruikt door Air Malta en enkele andere internationale vliegmaatschappijen. Het afwerken van de douaneformaliteiten gebeurt meestal snel. Er is een geldwisselkantoor, dat dag en nacht open is. Verder zijn er een restaurant, een snackbar, kiosken en balies voor autoverhuur. In de tax-freewinkel kun je tabak, parfum, wijn en sterke drank kopen - ook bij aankomst.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de landkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden