Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Europa Malta

Zoek in Malta
Reisgids Malta
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Reisgids
Malta
Malta
Taxi
De taxi's zijn wit, hebben rode nummerborden en zijn duidelijk herkenbaar. De chauffeur kan je van tevoren zeggen wat de rit zal gaan kosten. Er wordt van je een kleine fooi (10%) verwacht, zeker als de chauffeur behulpzaam is geweest met het dragen van je bagage. Er zijn taxistandplaatsen op het vliegveld, bij de grote hotels, in toeristencentra en bij de veerboten. Hotelreceptionisten kunnen een taxi voor je bestellen.

In 1850 werd de karrozzin of paardenkoets ge´ntroduceerd; tegenwoordig kun je er Valletta, Mdina en Sliema mee bekijken. Onderhandel beslist van tevoren over de prijs. Je kunt instappen bij het Customs House of aan het Great Siege Square in Valletta, in St. Julian's bij het Hiltonhotel, in Sliema bij de veerbootterminal aan de boulevard en in Mdina bij het Bastion Square of de Mdina Gate.

De felbeschilderde dghajsa (uitgesproken als 'DAAI-sa') of watertaxi lijkt een beetje op een gondel en pendelt door de havens van Malta. Je kunt dghajjes huren (onderhandelen!) bij het Customs House in Valletta en in Senglea en Vittoriosa.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de landkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden