Vrijdag 19 januari 2018
  Reisgids Europa Portugal

Zoek in Portugal
Reisgids Portugal
Natuur
Klimaat
Taal
Religie
Gebruiken en gewoonten
Hoofdstad
Oppervlakte
Inwoners
Tijdverschil
Feestdagen
Restaurants
Eten en drinken
Elektriciteit
Voorzorgsmaatregelen
Gezondheid
Kraanwater
Telefoneren
Vervoer naar het land
Vervoer in het land
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Openingstijden winkels
Openingstijden postkantoren
Openingstijden musea
Openingstijden apotheken
Openingstijden banken
Reisgids
Portugal
Portugal
Regios
Steden & dorpen
Eten en drinken
De Portugezen lunchen meestal tussen 12.00 uur en 14.00 uur, het diner wordt tussen 19.30 uur en 23.00 uur gebruikt. In de toeristische streken wordt in veel restaurants een touristen-menu geserveerd (ementa turistica). De bediening is over het algemeen niet zo snel, vandaar dat men direct begint met brood en/of kleine hapjes voor te zetten. De tafelwijn of huiswijn (vino da casa) is over het algemeen van goede kwaliteit. Na het eten gebruik je natuurlijk wel een lekker glas Port of Madeira, de twee werelberoemde wijnen. Probeer eens witte port, ijskoud drinken! Ook nu kan het gebeuren dat je lang op de rekening moet wachten, vraag er daarom tijdig naar. Als voorgerecht heb je de keuze uit o.a. Caldo Verde, een gebonden soep van aardappelpuree en verschillende soorten kool met worst, Acorda de Marisco, een broodsoep met knoflook, vis en schelpdieren. Rauwe eieren worden aan tafel toegevoegd. Heerlijk, fris en vers is Melao com Presunto, gerookte ham en meloen. Mede door de gunstige ligging aan zee, zijn vis-, schaal- en schelpdieren bijna overal op het menu te vinden. Caldeirada is een gerecht van vis en schaal- en weekdieren, gekookt in een saus van uien, tomaten, kruiden en knoflook. Cataplana is een gestoofde mixture van garnalen, lagostinos, krab, varkensvlees, kip en bacon. Mosselen worden op verschillende manieren bereid evenals inktvis. Sardinhas Assadas is een schotel van gegrilde, verse sardines en tomaten, meestal geserveerd met gekookte aardappels en een salade. Bife de Atum zijn moten gemarineerde tonijjn, gebakken in uiren en spek. Caldeirada de Peixe is een stevige, gekruide visschotel a la bouillabalaise. Ben je geen liefhebber van vis dan is er volop keuze in vlees (lams- en schapenvlees), gevogelte en wild. Ameijoas na Cataplana is een Algarvisch gerecht dat je echt moet proberen: het is een pangerecht van mosselen, ham, worst, ui, knoflook, paprika, chilisaus, peterselie en witte wijn. Ensopada de Borrego is een kruidig gerecht van stukjes gebakken lamsvlees met een uien/knoflook-saus dat wordt opgediend met sneetjes brood die in de saus worden gedept. Coelho Assada is in witte wijn, ui en kruiden gebraden konijn, Feijoada is een stoofpot van worst, witte bonen, kool en varkenspoten, Cabrito Estufado is een stoofgerecht van ui, tomaten, erwten, aardappelen en geitevlees. Als toetje wordt meestal iets zoets geserveerd. Arroz Doce is een zoete rijstpudding met kaneel, Pasteis de Nata is een cakeje gevuld met slagroom, Sonhos (betekent "dromen") is zoet deeg besprenkeld met suiker.
Foto's



Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Last-minutes
Last-minutes
Handig

Bekijk de landkaart

Bekijk de weerkaart

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden