Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Europa Spanje

Zoek in Spanje
Reisgids Spanje
Natuur
Klimaat
Geschiedenis
Taal
Oppervlakte
Inwoners
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Gezondheid
Telefoneren
Vervoer in het land
Openingstijden winkels
Openingstijden postkantoren
Openingstijden banken
Reisgids
Spanje
Spanje
Provincies
Paspoort/Visum/Douane
Voor Nederlanders geldt:- een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart.

Auto's:- Nederlandse autopapieren, internationale motorrijtuigen-verzekeringskaart (groene kaart), Nederlands rijbewijs. Indien je in Spanje gaat rijden in een huurauto, dan is het bezit van een internationaal rijbewijs aan te raden.

Honden, katten en andere huisdieren: gezondheidsverklaring (niet ouder dan 10 dagen) en bewijs van inenting tegen hondsdolheid (minimaal één maand en maximaal één jaar oud). Informeer eerst of huisdieren in je hotel, camping of appartementencomplex toegelaten worden. In het Spaanse openbaar vervoer, soms ook in de taxi, worden ze geweigerd. Binnen de bebouwde kom moet je je hond aanlijnen. Bij het vervoer van een hond in een auto is de bestuurder verplicht voldoende vrijheid van beweging te behouden om zowel zijn eigen veiligheid als die van de inzittenden te waarborgen. Hij dient de dieren zodanig gescheiden te houden dat zij geen gevaar opleveren (bijv. d.m.v. een scherm of het vastzetten van de hond).

Boten (voor recreatiedoeleinden): de Nederlandse regels voor het Vaarbewijs (d.d. 1 april 1992) zijn ook in Spanje van toepassing. In Nederland is een Vaarbewijs verplicht voor schepen die 15 meter of langer zijn en voor motorboten die korter zijn dan 15 meter, maar sneller kunnen varen dan 20 km/u. In verband met eventuele taalproblemen en/of misverstanden is het zeker aan te raden in het bezit te zijn van het ICC (Internationaal Certificaat van Competentie) van de ANWB, waarin wordt uitgelegd hoe de Nederlandse regels luiden. Het ICC is ook aan te bevelen voor boten anders dan de hierboven genoemde. Verder dien je in het bezit te zijn van het eigendoms- of registratiebewijs. Mocht je hierover niet beschikken, doordat in Nederland voor de meeste categorieën pleziervaartuigen geen registratieplicht bestaat, dan kun je ook volstaan met het ICP (Internationaal Certificaat voor Pleziervaartuigen). Ook dien je een bewijs mee te nemen waaruit blijkt dat binnen de EU omzetbelasting en eventueel invoerrechten over de boot is betaald. Voor kano's, roeiboten en zeilplanken kun je volstaan met het meenemen van de aankooppapieren of, indien je deze niet hebt, een ICP. Voor bezitters van snelle motorboten is het internationaal vaarbewijs van de Nederlandse Waterski Bond zeker aan te raden. Dit geldt ook voor jetski's, welke geregistreerd dienen te zijn en waarvoor een vaarbewijs verplicht is. De tijdelijke vaarvergunning is te verkrijgen bij de 'Comandancia de la Marina' ter plaatse. Deze vergunning wordt verleend als je kunt aantonen dat de boot je eigendom is, bijvoorbeeld met een ICP of Vlaggebrief.

Invoerbepalingen geld: Pesetas e/o overige valuta mogen tot een tegenwaarde van 1 miljoen pesetas vrij ingevoerd worden. Hogere waarden dienen te worden aangegeven (zie tevens uitvoerbepalingen). Vanuit een EG-land, o.a. Nederland, mag je zoveel als aannemelijk is voor "persoonlijk gebruik" als bagage meenemen. Je moet kunnen aantonen dat deze goederen voor jezelf zijn en niet voor handelsdoeleinden. N.B. Goederen die je in een tax-free shop aanschaft, worden beschouwd als goederen uit een niet-EG-land.

Uitvoerbepalingen geld: Pesetas e/o overige valuta mogen tot een tegenwaarde van 1 miljoen pesetas vrij uitgevoerd worden. Hogere waarden eveneens, mits aangegeven bij binnenkomst.
Foto'sDirect boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Last-minutes
Last-minutes
Campings
Campings
Handig

Bekijk de landkaart

Bekijk de weerkaart

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden