Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Afrika Tunesië

Zoek in Tunesië
Reisgids Tunesië
Klimaat
Geschiedenis
Geografie
Taal
Cultuur
Gebruiken en gewoonten
Evenementen
Bezienswaardigheden
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Elektriciteit
Voorzorgsmaatregelen
Gezondheid
Telefoneren
Vervoer in het land
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Openingstijden postkantoren
Openingstijden musea
Openingstijden apotheken
Openingstijden banken
Reisgids
Tunesië
Geschiedenis
De bevolking van Tunesië kent een erg rijk verleden; de historische achtergrond van de vorming van de huidige inwoners van Tunesië is ongekend en de sporen hiervan vind je overal terug.

De originele bewoners van Tunesie waren de Berbers, gevolgd door de kolonisten en handelsmannen uit het mediterraanse gebied. Door de eeuwen heen mengden Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen, kolonisten en handelaren zich met de populatie. Uiteindelijk waren het de Arabieren die, in de 7e eeuw, de meeste invloed kregen en zich permanent vestigden.

De Arabische taal en de Moslim religie werden verder doogevoerd toen in de 11e eeuw de Bedoe´ne stammen vanuit het oosten Tunesië binnentrokken. De Berbers, die in het begin de assimulatie weerstonden, zochten hun toevlucht in de bergen, het eiland van Jerba of de dorre gebieden van het zuiden.

Eeuwen van gemengde huwelijken en handel braken het isolement van de Berbers af (heden ten dagen staat nog maar 1% van de bevolking als Berbertalig te boek). Tussen de 13de en 17de eeuw migreerden tienduizenden moslims uit Andalusië in Spanje naar Tunesië. Deze groep bracht veel welvaart en cultuur met zich mee. Vanaf de 15de eeuw waren in Tunesië Turkse soldaten van het Ottomaanse rijk gevestigd. Hoewel zij hun eigen bewind voerden leefden zij afgezonderd en mengden zich niet met de Tunesische bevolking.

Ooit woonden er meer dan 250.000 Europeanen in Tunesië, vooral Fransen, Italianen en Maltezers, maar dit aantal is sterk gedaald toen Tunesië in 1956 onafhankelijk werd van Frankrijk. De hedendaagse Tunesiër, stadsbewonders, landelijke boer, inwoner van de woestijn of de bergen is trots op zijn 'Tunesische identiteit', een samenstelling van verschillende invloeden van de beschaving.

De Tunesiër is zich sterk bewust van de rijke historische erfenis, en men toont interesse en respect voor anderen zoals hun eigen matiging, tollerantie en gastvrijheid bewijst. Tunesiërs zijn erg gewillig in het geven van aanwijzigingen en welke vorm van assistentie ook aan bezoekers die daar om vragen.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden