Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Afrika Tunesië

Zoek in Tunesië
Reisgids Tunesië
Klimaat
Geschiedenis
Geografie
Taal
Cultuur
Gebruiken en gewoonten
Evenementen
Bezienswaardigheden
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Elektriciteit
Voorzorgsmaatregelen
Gezondheid
Telefoneren
Vervoer in het land
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Openingstijden postkantoren
Openingstijden musea
Openingstijden apotheken
Openingstijden banken
Reisgids
Tunesië
Eten en drinken
In de meeste hotels wordt de Tunesische keuken met een westers vleugje geserveerd. Restaurants worden officieel geklasseerd met één tot drie 'vorkjes'. De 'gargottes' zijn kleine en gezellige plaatselijke eetgelegenheden waar de typische Tunesische keuken wordt geserveerd: van couscous tot briks, van gevarieerde salades tot tajines of chakchoukas en tbikhas (twee soorten ratatouille van groenten en vlees). Vergeet niet dat harissa een typisch Tunesische pikante specerij is. Ga gerust in op de verleiding... voor de prijzen hoef je het zeker niet te laten.

De nationale drank is groene muntthee die mierzoet wordt gedronken. Het lokale bier, 'Celtia', moet je zeker proeven, net als de verschillende soorten plaatselijke mineraalwater. Vruchtensap is altijd vers en dus erg lekker. Tunesië heeft vele uitstekende witte en rode wijnen en rosé. Een paar nationale geestrijke dranken: boukha (spreek uit bourra) is een vijgenjenever en thibarine (op basis van dadels) lijkt op cognac.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden