Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Afrika Tunesië

Zoek in Tunesië
Reisgids Tunesië
Klimaat
Geschiedenis
Geografie
Taal
Cultuur
Gebruiken en gewoonten
Evenementen
Bezienswaardigheden
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Elektriciteit
Voorzorgsmaatregelen
Gezondheid
Telefoneren
Vervoer in het land
Openbaar vervoer
Taxi
Autohuur
Openingstijden postkantoren
Openingstijden musea
Openingstijden apotheken
Openingstijden banken
Reisgids
Tunesië
Vervoer in het land
Tunesië beschikt over een uitstekend wegennet (meet dan 20.000 kilometer) en de wegmarkering en verkeersborden zijn goed. Je kunt dus gerust een auto huren op een van de luchthavens, in een verhuurkantoor of in je hotel. Eén waarschuwing echter: volg de instructies op voordat je je op woestijnwegen begeeft en laat je vantevoren inlichten door de rijkspolitie ('Garde Nationale').

Toegestane snelheid: 50 km/u in de bebouwde kom, daarbuiten 100 km/u, tenzij anders aangegeven. Men treedt streng op tegen foutparkeerders. De wagen wordt weggesleept of in de klem gezet. Snelheidsovertredingen kunnen direct bestraft worden, in de meeste gevallen met de tijdelijke inbeslagneming van het rijbewijs. Het dragen van autogordels is verplicht; het niet dragen ervan kan een boete opleveren van 4 Dinar.

Tijdens en na grote regenval kunnen enkele wegen afgesloten zijn door overstroming van de rivierbeddingen. De wegenkaart van Editions Turki, bij de boekhandel te verkrijgen, geeft deze zwakke plekken aan. Let vooarl op brommers, fietsers, kinderen en loslopend en overstekend vee. Behalve in het diepe zuiden staan de plaatsnamen overal tweetalig aangegeven.

Voor een tocht door de Sahara is toestemming nodig van de Garde Nationale. Het is niet aan te bevelen 's avonds of 's nachts te rijden, menig obstakel is niet verlicht, terwijl veel voertuigen met slechte verlichting rijden. Een goede autokaart is de in Nederland en Belgie verkrijgbare Michelin, no. 172: Algerije / Tunesie. Enkele, thans geasfalteerde wegen staan nog als piste aangegeven, maar dat is op de Tunesische kaarten ook nog niet bijgewerkt. Waarschuwing: op veel kaarten staat de weg KaalaKhasba naar Makthar als een goede weg aangegeven. Het is echter een met een personenauto niet te bereiden piste!
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden