Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Oceanie

Zoeken
Reisgids
Tip TravelNow
Oceanie

Kaart Oceanie Oceanië is een continent dat uit verschillende eilanden bestaat. Grote eilanden zoals Australië en Nieuw-Zeeland en kleine eilanden zoals Hawaii, Paaseiland, de Cocoseilanden en nog een twintigtal andere. Hoewel Oceanië niet veel invloed op Europa heeft gehad kennen we wel enkele typische dingen, zoals de boemerang en natuurlijk zonder Hawaii geen surfen en windsurfen.

Australië groeide als een verbanningsoord voor galeiboeven. Nieuw Zeeland waakt over haar prachtige natuur. Vulkanen lieten eilanden ontstaan. Blanke migranten verdrongen Maori's en Aboriginals. De Kiwi is hier niet alleen bekend als vogel, maar ook als vrucht en ook de koala en kangaroo zijn typisch Australisch. Toeristen vinden 'down under' een allesomvattend continent en worden door de Aussies simpelweg begroet met 'hey mate'.

De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 29 graden en is vrij constant. Er valt zo'n 3000 mm regen per jaar in korte, hevige stortbuien. De periode oktober-maart is de natste en winderigste.
AustraliëAustralië
FijiFiji
MicronesiëMicronesië
Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden