Zaterdag 20 januari 2018
  Reisgids Oceanie Australië

Zoek in Australië
Reisgids Australië
Klimaat
Taal
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer naar het land
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Australië
Australië
In het kort
Down Under heeft altijd een bizarre indruk gemaakt: een ongelooflijk weids, vlak landschap met vreemd getinte bomen, grauwe goudzoekers en absurde maar aandoenlijke dieren. Op het hoogtepunt van het Victoriaanse tijdperk vatte een personage uit een toneelstuk van Oscar Wilde het verwrongen beeld dat buitenlanders van Australië hadden als volgt samen: 'Het moet er heel mooi zijn met die schattige kangoeroetjes die er rondvliegen. Agatha heeft het op de kaart gevonden.'

Dit vooroordeel is in een eeuw tijd niet veel veranderd. Australië wordt nog steeds alom beschouwd als het vreemdste continent; niet alleen de kangoeroes, maar ook de mensen gelden als frivool - wat wil je ook als iedereen er de hele tijd niets anders doet dan zonnebaden, surfen en bier drinken?

Goudzoekers en delvers naar andere mineralen zwerven nog steeds door de binnenlanden van Australië, de Outback, waar het leven hard is. Sommige afgelegen veefokkerijen zijn zo groot dat cowboys voor het bijeendrijven van het vee een helikopter gebruiken; een van de fokbedrijven is even groot als België. Als omgeving is de Outback even onherbergzaam als een kale rots. De bewoners van de Outback zijn ook zo hard als steen en schijnbaar immuun voor zonnesteken, overstromingen en slangen- en krokodillenbeten.

Het merendeel van het binnenland is één grote woestijn, een dorre barričre die alleen de meest onverschrokken pioniers durven te nemen. Hoewel de Murray-rivier en zijn zijtakken even lang zijn als een Mississippi of een Yangtse, zijn er weinig andere rivieren in Australië die veel meer dan een roeiboot kunnen hebben. En veel van de op het oog verfrissend blauwe kronkels op de kaart zijn in elk geval voor een deel van het jaar niet veel meer dan zandkuilen.

In tegenstelling tot het tijdloze landelijke imago, is Australië vandaag de dag een in hoge mate geïndustrialiseerde stedelijke samenleving. Fabrieken leveren alles, van schepen tot chips. De trend gaat echter onmiskenbaar in de richting van de dienstensector: handel, overheidsdiensten en de bouw.

Australië staat voor zon, sfeer, verhalen en natuurwonderen, maar ook voor eersteklas kunst en cultuur. Australië biedt meer dan zon alleen.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden