Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Oceanie Australië

Zoek in Australië
Reisgids Australië
Klimaat
Taal
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer naar het land
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Australië
Australië
Klimaat
De seizoenen zijn uiteraard precies het omgekeerde van wat wij gewend zijn: de winter loopt van juni tot augustus en kerst valt in de zomer. Maar het is nog ingewikkelder, omdat Australië zo'n groot gebied beslaat, van tropische tot gematigde gebieden.

Van november tot maart is het overal meestal heet, of in elk geval behoorlijk warm. In het noorden begint in deze periode de regentijd, waarin de wegen blank kunnen komen te staan of waarin de regen je vakantieplannen op een andere manier in de war kan schoppen. In het zuiden zijn de nachten altijd zacht.

Van april tot september is het in de tropische gebieden ideaal en in Midden-Australië helder en warm. Af en toe valt er een frisse bui in het zuiden en sneeuwt het in de zuidelijke bergen.

Wat de regionale extremen betreft: Darwin is de hoofdstad met de meeste zonuren, maar ook met de meeste neerslag. In Adelaide valt vergeleken met de andere hoofdsteden de minste regen. Verder naar het zuiden is Hobart de koudste stad, met een klimaat dat op dat van ons lijkt. Maar statistieken geven aan dat in de Australische steden de zon langer schijnt dan in welke andere stad ter wereld dan ook.

Als richtlijn vind je hieronder per maand de gemiddelde dagelijkse maximum- en minimumtemperaturen in graden Celcius.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden