Zaterdag 20 januari 2018
  Reisgids Oceanie Australië

Zoek in Australië
Reisgids Australië
Klimaat
Taal
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer naar het land
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Australië
Australië
Paspoort/Visum/Douane
Alle bezoekers, behalve Nieuw-Zeelanders, hebben een geldig paspoort en een visum nodig om Australië binnen te komen. Reisbureaus en Australische consulaten verstrekken aanvraagformulieren voor een visum. Het volledig ingevulde formulier moet, samen met het paspoort en een pasfoto, worden ingeleverd bij het consulaat. Een visum wordt gratis verstrekt. Je kunt pas een ticket kopen als het visum is uitgegeven. Als je in Australië aankomt na een tussenstop in een gebied waar gele koorts voorkomt, moet je een geldig inentingsbewijs laten zien.

Op het laatste stuk van je vlucht naar Australië moet je een uitgebreid douaneformulier invullen waarmee je verklaart geen buitenlands voedsel, wapens, drugs of verboden goederen in te voeren. De lijst bestaat uit 15 categorieën van verboden goederen. Je moet ook een formulier van de immigratiedienst invullen.

Bij vertrek uit Australië moet iedere passagier van 12 jaar of ouder een vertrekbelasting van 25 dollar betalen. (Als je geen contant geld meer hebt, kun je ook met een bekende creditcard betalen.) Voor kinderen onder de 12 jaar moet je een uitzonderingssticker halen bij de balie 'Departure Tax'. Je dient de leeftijd te kunnen aantonen. Ook moet je een vertrekformulier invullen voor de immigratiedienst.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden