Dinsdag 20 maart 2018
  Reisgids Oceanie Australië

Zoek in Australië
Reisgids Australië
Klimaat
Taal
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer naar het land
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Australië
Australië
Restaurants
Stevige maaltijden vormen een belangrijk onderdeel van de Australische manier van leven. Dit is een gelukkig toeval, gezien de hoge kwaliteit van de ingrediënten die van kust tot kust te krijgen zijn.

Restaurants zijn er in alle soorten en maten: er zijn exclusieve restaurants met tafellinnen, kaarslicht en keurig gekleed bedienend personeel, en in de goedkopere prijsklasse is er een overvloed aan pizzeria's en hamburgertenten. Tussen deze twee uitersten zijn er goede gelegenheden waar heerlijke steaks, gedenkwaardige visgerechten of gerechten uit allerlei etnische keukens geserveerd worden. Lunches in cafés zijn vaak goed en snel als je haast hebt: het dagmenu kun je lezen op een bord. In de grote steden bevinden de eetcentra zich in de winkelgalerijen of de kelders van kantoorgebouwen, met een verrassende verscheidenheid aan fastfood-gelegenheden, waaronder vegetarische en etnische specialiteiten.

De ingewikkelde vergunningswetten die de verkoop van drank bepalen, verschillen van staat tot staat. Sommige restaurants hebben een vergunning om wijn, bier en sterke drank te schenken, maar de meesten hebben geen vergunning. Daar mag je je eigen Bring Your Own-flessen meenemen. Het wordt zelfs aangemoedigd. De afkorting BYO wordt prominent getoond. Men kan je een ontkurkingsbedrag in rekening brengen. Gelukkig voor de wijnliefhebbers is er altijd wel een slijterij in de buurt van een BYO-restaurant te vinden.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden