Maandag 26 februari 2018
  Reisgids Oceanie Australië

Zoek in Australië
Reisgids Australië
Klimaat
Taal
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer naar het land
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Australië
Australië
Autohuur
Er is geen betere manier om in je eigen tempo het Australische landschap te bekijken dan met de auto. De stevige concurrentie onder de internationale en plaatselijke autoverhuurbedrijven zorgt voor goedkope tarieven of speciale aanbiedingen, zoals een onbeperkt aantal kilometers of weekendkortingen. De prijzen liggen aanzienlijk hoger in de uithoeken. Over het algemeen is het de moeite waard om prijzen te vergelijken. Maar let ook op: sommige voordelige bedrijven hanteren een stadslimiet. Vraag dit van tevoren na, omdat je verzekering dan niet geldig is buiten het aangegeven gebied.

Om een auto te huren heb je een geldig Australisch of internationaal rijbewijs nodig. De minimumleeftijd is 21, soms 25 jaar. Een aansprakelijkheidsverzekering is altijd bij de prijs inbegrepen; voor een extra bedrag kun je je ook verzekeren voor aanrijdingen en persoonlijke ongevallen.

In Australië rijdt men links. Als je daar niet aan gewend bent, moet je de hele tijd tegen je gevoel ingaan. Let speciaal op als je op kruisingen optrekt en na een stop.

De Australische wegen zijn goed, helemaal als je bedenkt hoe groot het land is en hoe problematisch de afstanden, het terrein en het klimaat zijn. Ook al komen er steeds meer snelwegen -waarvan sommige in prachtige gebieden zijn aangelegd-, de meeste wegen zijn toch tweebaanswegen die in het spitsuur vaak overvol zijn. Op het platteland zal het je opvallen dat veel auto's imposante extra bumpers hebben, tegen kangoeroes of andere dieren die zich op de weg bevinden. Ze hebben ook wel eens een scherm van gaas om de voorruit te beschermen tegen grind en steen dat op onverharde wegen door ander verkeer kan opspatten.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden