Dinsdag 20 maart 2018
  Reisgids Oceanie Australië

Zoek in Australië
Reisgids Australië
Klimaat
Taal
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Vervoer naar het land
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Australië
Australië
Openbaar vervoer
Het reizen met een intercity kan een groot avontuur zijn in Australië -zozeer dat het moeilijk kan zijn een plaats te reserveren. De legendarische treinen rijden door de woestijn tussen Adelaide en Alice Springs (de Ghan) en tussen Sydney en Perth (de Indian-Pacific). Tegenwoordig leggen moderne treinen met airconditioning, couchettes, douches en restauratiewagens deze slopende routes met alle comfort af. Voor de Indian-Pacific, die de ene oceaan met de andere oceaan verbindt en bepaalde langeafstandsroutes in Queensland aflegt, is het verstandig om al een jaar van tevoren te reserveren. Minder romantische treinen leggen ook kortere afstanden af.

Deze rijden in de regel gedurende de algemeen geldende openingstijden; in de meeste steden neemt het aantal diensten in de avonduren af. Om autorijders aan te moedigen niet in de stad te rijden, hebben sommige steden busdiensten die mensen gratis vanuit de periferie vervoeren. Ook zijn er speciale kaartjes te verkrijgen waarmee je twee uur of een hele dag onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

Snelbussen, vaak van alle gemakken voorzien, verbinden alle belangrijke centra met elkaar. De belangrijkste busbedrijven hebben speciale aanbiedingen, zoals twee weken een onbeperkt aantal kilometers reizen tegen vaste prijzen. Sommige aanbiedingen moet je voor aankomst in Australië boeken.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden