Vrijdag 19 januari 2018
  Reisgids Oceanie Fiji

Zoek in Fiji
Reisgids Fiji
Klimaat
Taal
Hoofdstad
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Beste tijd van het jaar
Elektriciteit
Gezondheid
Prijsniveau
Telefoneren
Openingstijden banken
Reisgids
Fiji
Fiji
In het kort
Het archipel Fiji was tot 1970 een Britse kolonie en bestaat uit 322 eilandjes, waarvan er 100 bewoond worden door Maleisiërs, Polynesiërs, Chinezen en een aantal Europeanen. Van elke bevolkingsgroep is er op Fiji dan ook wel wat cultuur terug te vinden, iets wat een bijzondere chemie oplevert. Ook het verschil van de natuur en de gastvrijheid van de bewoners maken de Fiji-eilanden tot een fascinerende vakantiebestemming. Fiji is bekend om haar hagelwitte stranden, groenblauwe zee en palmen en is nu één van de vriendelijkste en kleurrijkste landen van Oceanië.

Een toeristische bestemming is het eiland Nadi. Dit eiland (32.000 inwoners) leeft vrijwel helemaal van het toerisme. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Hindoetempel, maar de meeste toeristen komen hier vooral voor de stranden en de dagexcursies naar de eilandengroep Mamanuca. Hier kunnen vooral duikers en snorkelaars hun hart ophalen.

Vanua Levu is het grootste eiland na Viti Levu, maar totaal niet toeristisch. Er is een minimaal wegennet. Voor avontuurlijke mensen die van rust en niet toeristische plaatsen houden is dit een uitstekende bestemming.

Voor de oostkust ligt het eiland Taveuni, dit is één van de natuurreservaten. Ook het nationale park Sigatoka en het reservaat Waisali aan de zuidzijde van Vanua Levu zijn zeker de moeite waard.

Tenslotte zijn er de honderden eilandjes in de Lau-groep, het meest Polynesische deel van Fiji. Dit is een prachtig duikgebied, maar er is slechts enkele accommodaties voorhanden. Sommige van deze eilanden zijn militair gebied.

Fiji is beroemd om de diversiteit van de activiteiten die er te doen zijn. Hieronder vallen onder andere: rif duiken, jungle treks, winkelen in Suva en raften op de wilde rivieren.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden