Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Oceanie Nieuw-Zeeland

Zoek in Nieuw-Zeeland
Reisgids Nieuw-Zeeland
Natuur
Klimaat
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Kraanwater
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland
Klimaat
In Nieuw-Zeeland zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die op het noordelijke halfrond: de zomer duurt van december tot maart, de herfst van maart tot mei, de winter van juni tot augustus en de lente van september tot november. De seizoenen verschillen niet veel en na een zachte winter ontluikt het lentegroen soms al eind juli. Omgekeerd kan de herfst in de noordelijke regio's wel tot ver in juni duren.

Omdat de zon in het noorden staat, loopt de temperatuur het hoogst op in de noordelijkste streken (de zomers zijn hier subtropisch) en wordt het het koudst in het zuiden (de winters zijn hier voor korte periodes bijna subantarctisch). Gemiddeld schijnt de zon in de zomer zeven à acht uur per dag, in de winter vier à vijf. Bijna overal schijnt de zon zo'n 2000 uur per jaar. Het noorden van het Noordereiland en het Zuidereiland krijgen iets meer zon zo'n 2350 uur.

De regen valt verspreid over het jaar, totaal gemiddeld zo'n 600-1200 mm. De westenwind overheerst en doordat een bergketen in de lengte over het land loopt, valt er aan de westkant meer regen dan aan de oostkant. Dit geldt vooral voor het Zuidereiland, waar de Southern Alps ervoor zorgen dat het aan de westkust bijna voortdurend regent. De meeste regen valt in Fiordland. Het kan hier pijpenstelen regenen, al regent het niet elke dag. In de winter sneeuwt het in de bergen (vooral op het Zuidereiland).
Foto'sDirect boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden