Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Oceanie Nieuw-Zeeland

Zoek in Nieuw-Zeeland
Reisgids Nieuw-Zeeland
Natuur
Klimaat
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Kraanwater
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland
Eten en drinken
De ruwe ingrediënten waren er al en het was slechts een kwestie van tijd voordat de Kiwi-chefkoks hun eigen keuken ontwikkelden. De rijke graslanden en het milde klimaat voorzien in prachtig rund- en lamsvlees, en ook herten worden nu intensief gefokt (het vlees heet op het menu 'cervana' en smaakt milder dan vlees van wilde herten). Zuivelproducten als boter, kaas, melk, yoghurt en room zijn van oudsher van uitstekende kwaliteit.

Nieuw-Zeelanders komen niet tekort aan wat de Maori kai-moana (voedsel uit zee) noemen. Tot de geliefdste vissoorten horen blue cod, elwe, orange roughy, zonnevis, tarakihi en hapuka (grouper). Schelpdieren zijn er in overvloed, zoals rivierkreeft, kamschelpen, Bluff-oesters en groene mosselen. Sprot is een veelgeprezen delicatesse, meestal opgediend in beignets of op sandwiches. Zalm hoort ook op het menu, forel nooit, omdat het verboden is hierin te handelen.

Bier is min of meer de nationale drank en Nieuw-Zeelandse lagers als Kiwi Lager en Steinlager hebben internationale prijzen gewonnen. Lion en DB worden in cafés het meeste geschonken. Steeds meer kleine, gespecialiseerde brouwerijen produceren kwaliteitsbieren in beperkte hoeveelheden. De Nieuw-Zeelandse wijnen beginnen steeds meer internationale bekendheid te krijgen.

Het relatief koele klimaat van Nieuw-Zeeland is geschikt voor de wijnbouw. In de lange herfst krijgen druiven de kans om langzaam te rijpen en vol van smaak te worden. Dit zijn de ideale condities voor de Sauvignon Blanc, een enigszins wrange, 'grassige' druif, afkomstig uit het Franse Loiredal. Bijna 60 procent van de Sauvignonwijnen komt uit de streek rond Marlborough.
Foto'sDirect boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden