Zaterdag 20 januari 2018
  Reisgids Oceanie Nieuw-Zeeland

Zoek in Nieuw-Zeeland
Reisgids Nieuw-Zeeland
Natuur
Klimaat
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Kraanwater
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland
Openbaar vervoer
De busmaatschappijen InterCity network, Newmans Coaches, Mount Cook Landlines en Magic Bus verzorgen busverbindingen tussen vrijwel alle stadjes en steden in het land. Allemaal hanteren ze voordeeltarieven, ofwel voor bepaalde trajecten, of op reizen binnen een periode van 7 tot 35 dagen. Enkele maatschappijen bieden speciaal voor rugzaktoeristen 'alternatieve' diensten aan in een bepaalde streek of door het hele land, met haltes op voor toeristen interessante plaatsen. Je kunt overal uitstappen en met de volgende bus die langskomt verder reizen. Een van de bekendste maatschappijen die deze service biedt, is Kiwi Experience, met vijf verschillende routes door het hele land.

Het belangrijkste vervoermiddel tussen het Noordereiland en het Zuidereiland is de veerboot (Inter Island ferry), die twee of drie keer per dag tussen Wellington en Picton heen en weer vaart. De overtocht duurt ruim drie uur. Je kunt met de auto de boot op. Voor passagiers is reserveren nooit nodig, maar in drukke periodes (van december tot februari en op feestdagen) moet je voor de auto wel een plaats bespreken.

Op het Noordereiland rijden de treinen van New Zealand Rail dagelijks tussen Auckland en Wellington, Auckland en Rotorua en Taurango en tussen Wellington en Napier. Op het Zuidereiland zijn er dagelijkse New Zealand Rail-diensten tussen Christchurch, Picton en Invercargill. Tussen Christchurch en Graymount en andere plaatsen aan de westkust rijdt de TranzAlpine.

Naast kaarten met speciale tarieven voor alleen vliegtuig, trein of bus, kun je ook kiezen voor een gecombineerde voordeelkaart, de 3-in-1-Travelpass, waarmee je met trein, bus en veerboot kunt reizen. Daarnaast is er een 4-in-1-Travelpass die ook geldt voor vliegreizen met Ansett New Zealand.
Foto'sDirect boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden