Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Noord- en Midden-Amerika

Zoeken
Reisgids
Tip TravelNow
Noord- en Midden-Amerika

Kaart Noord- en Midden-Amerika Amerika staat bekend als hét land van de onbegrensde mogelijkheden. Dat geldt zeker voor de toerist. Er is ontzettend veel te zien en van alles te doen. Het land is het op drie na grootste ter wereld. Er wonen evenveel nationaliteiten als de wereld landen telt.

Noord-Amerika strekt zich uit van vlakbij de Noordpool tot de Evenaar. Het is een zeer gevarieerd continent, want je vindt er zowel poolijs als bergen, vlaktes, bossen, woestijnen en zelfs oerwouden. Een aantal belangrijke landen is Alaska, de Verenigde Staten en Canada.

Enkele Amerikaanse highlights zijn het Empire State Building en het vrijheidsbeeld in New York, de Golden Gate Bridge en China Town in San Francisco, de Everglades in Florida, de Grand Canyon in Arizona en het Yosemite National Park en Death Valley in Californië.

Voor veel mensen is Centraal- en Midden-Amerika de hemel op aarde. Zonzekere en swingende bestemmingen, met prachtige natuur en verschillende bevolkingsgroepen.

Midden-Amerika is aantrekkelijk voor een breed publiek. Binnen een relatief klein gebied bevinden zich vele landen en culturen, zo zijn er berggebieden, mooie stranden en mogelijkheden voor alle budgetten. Voor relatieve veiligheid heeft Mexico veel te bieden en wil je meer avontuur dan kan je via de Maya route, Nicaragua en Costa Rica naar Panama afzakken. Perfect alternatief voor wie wat minder tijd heeft en toch veel landen, culturen, volkeren en natuurschoon wil zien ofwel een wereldreis in een notedop.

Er zijn zeer veel verschillende klimaten voor zo'n klein stukje aarde. De beste tijd om op bezoek te gaan is van december tot april/mei, daarna is het regentijd. Ook dan zijn er natuurlijk nog steeds landen die wel goed te bezoeken zijn, met een ander klimaat, zoals: Mexico, Honduras en Guatemala.
Bahama'sBahama's
CanadaCanada
Costa RicaCosta Rica
MexicoMexico

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden