Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Noord- en Midden-Amerika Costa Rica

Zoek in Costa Rica
Reisgids Costa Rica
Natuur
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Costa Rica
Costa Rica
Klimaat
Misschien de beste manier om met het klimaat om te gaan tijdens een reis door Costa Rica is warm weer te verwachten en op regen te zijn voorbereid.

Grotendeels varieert het temperatuurscala in Costa Rica van gematigd warm (15-20 graden C) tot heet (30 graden C). In de bergen en nevelwouden kunnen de avonden en nachten koel zijn. De luchtvochtigheid draagt bij aan een zekere frisheid, maar zelfs in deze gebieden kan de temperatuur nauwelijks koud worden genoemd. In zeldzame gevallen zakt het kwik onder nul, maar meestal is het haardvuur in de bergherberg eerder voor de gezelligheid dan voor de warmte.

De twee principiële seizoenen worden eerder aan de hand van verschillen in luchtvochtigheid en neerslag onderscheiden dan temperatuurwisselingen. Het regenseizoen, invierno, loopt van mei tot november. Het droge seizoen, verano, loopt van december tot april.

Iedere algemene uitspraak over het weer in Costa Rica wordt echter weerlegd door de microklimaten die overal in het land zijn te vinden. Regen komt vaker voor aan de Caribische kant van het land en aan de Pacifische zijde is het noorden weer iets natter dan het zuiden.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Auto's
Auto's
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden