Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Noord- en Midden-Amerika Costa Rica

Zoek in Costa Rica
Reisgids Costa Rica
Natuur
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Costa Rica
Costa Rica
Eten en drinken
Hoewel soms wordt gezegd dat uit eten in Costa Rica - met uitzondering van de betere 'internationale restaurants' - even prettig is als een klysma, zullen ervaren Costa Rica-reizigers (en de meeste Ticos) het daarmee oneens zijn. Het is waar dat Costa Rica geen echt goed kookboek en weinig nationale gerechten kent, maar veel lokale chefs beheersen hun vak en weten magische dingen te doen met traditionele ingrediënten.

De Costaricaanse chefs bereiden een aantal kruidige soepen, waarvan enkele op die van Mexico lijken (een van de beste soeplanden ter wereld). Vooral de vissoepen (sopas de mariscos), meestal een combinatie van garnaal, corvina (Costa Rica' nationale vis), kreeft en soms kamschelpen, gekookt met hopen zwarte peper en verse cilantro, doen het water bij iedereen in de mond lopen. Zwartebonensoep is een andere nationale specialiteit. Deze kan stevig zijn als een stoofschotel of dun als een consommé met een gekookt ei in de bouillon en bonen op de bodem van de kom.

Het bekendste van alle Costaricaanse hoofdgerechten is gallo pinto, een traditioneel, eenvoudig gerecht met witte rijst (arroz) en zwarte bonen (frijoles), op honderden manieren met kruiden bereid. Soms in sourcream gesmoord, wordt het calorierijke gallo pinto overal in het land rond de klok geserveerd, zelfs voor het ontbijt. Het verfrist de geest, bestrijdt gezwam en levert instant energie. Elke Tico eet minstens een of twee keer per week een bordje gallo pinto.

Het karakteristieke nagerecht in Costa Rica, net als elders in Latijns-Amerika, is flan, een zoete caramelvla die meestal koud wordt genuttigd. Je kunt ook eens queque seco proberen, een droge cake die met suiker is bestrooid. Vraag als je geen zoetekauw bent naar palmito, de beroemde gestremde, witte kaas uit Zarcero en Ciudad Quesada. In het hoogland eet men het op tortilla's met daarop een perzik. Er wordt ook vaak fruit als dessert geserveerd. Mango's, papaja's, ananas, guaves en bananen zijn in het seizoen volop vers verkrijgbaar.

Dranken
Costa Rica bezit zelf maar weinig wijngaarden. De meeste wijn is dan ook afkomstig uit landen als Chili en Argentinië en tamelijk prijzig (de meeste lokale wijnen zijn niet bepaald bijzonder, dus bestel die maar niet). Er zijn zeven soorten lokaal gebrouwen bier (cerveza) in Costa Rica, onder meer Bavaria, Imperial, Pilsen, Bremen en Rock Ice. Ze zijn redelijk te drinken en kosten 1 Dollar per fles.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Auto's
Auto's
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden