Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Noord- en Midden-Amerika Costa Rica

Zoek in Costa Rica
Reisgids Costa Rica
Natuur
Klimaat
Taal
Cultuur
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Restaurants
Eten en drinken
Gezondheid
Openbaar vervoer
Autohuur
Reisgids
Costa Rica
Costa Rica
Gezondheid
Costa Rica wordt beschouwd als een van de medisch meest geavanceerde landen van Midden-Amerika. Als je met een medisch noodgeval zit, ben je hier waarschijnlijk beter af dan elders in de regio. Als je extra voorzorgsmaatregelen wilt treffen en je verzekering niet in het buitenland gemaakte ziektekosten vergoedt, sluit dan voor je vertrek een speciale reisverzekering voor ziektekosten af; sommige polissen bieden repatriëring wanneer je ziek wordt of een ongeval krijgt.

In de grote stedelijke gebieden van Costa Rica - San José, Alajuela, Heredia en Cartago - is het kraanwater over het algemeen veilig om te drinken. Op het platteland of dunbevolkte strandgebieden kan de kwaliteit verdacht zijn.

Insecten vormen het grootste gezondheidsprobleem in het land, vooral in het laagland met zijn regenwouden en moerassen. Zwermen muskieten zijn tijdens het regenseizoen niet ongewoon en ze zuigen zich vol met je bloed als je geen insectenwerend middel of bedekkende kleding draagt. Muskietenbeten leveren zelden ziektes op, al kan men in het laagland soms malaria oplopen, vooral aan de Caribische kant van het land. Neem als je geen risico wilt lopen contact op met de GGD.

Verdrinken is wellicht het grootste bestaande gevaar voor bezoekers. Sommige uiterst populaire stranden in het land kunnen bijzonder gevaarlijk zijn als je je beperkingen als zwemmer negeert. Getijdenstromen zijn de belangrijkste factor in de meeste van de 200 verdrinkingen per jaar. Als je door zo'n stroming wordt gevangen, vecht er dan niet tegen. De meeste mensen verdrinken namelijk door uitputting. Laat je op de stroom meevoeren tot deze oplost en zwem daarna terug naar de kust in een hoek van 45 graden (om te voorkomen dat je weer door de stroming wordt gegrepen). Wat ook helpt is niet alleen maar samen met een maatje te zwemmen en ook nooit onder invloed te zwemmen. Aan de Caribische kant kunnen haaien een probleem opleveren die de lagere rangen van de voedselketen naar de wal volgen en dan de diepere geulen, riviermondingen en moerassen in zwemmen.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Auto's
Auto's
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden