Woensdag 17 januari 2018
  Reisgids Noord- en Midden-Amerika Mexico

Zoek in Mexico
Reisgids Mexico
Klimaat
Taal
Religie
Staatsvorm
Gebruiken en gewoonten
Inwoners
Tijdverschil
Feestdagen
Eten en drinken
Winkeltips
Elektriciteit
Gezondheid
Kraanwater
Telefoneren
Openingstijden postkantoren
Openingstijden banken
Reisgids
Mexico
Mexico
Eten en drinken
Tequila en Mezcal zijn inheemse (alcoholische) dranken. De echte Mezcal heeft een worm onder in de fles die ervoor zorgt dat de drank zijn speciale aroma krijgt. Een oude inheemse drank is de Pulque, gemaakt van het sap van de maquey (agave-familie). Het Mexicaanse bier geniet internationale bekendheid. Maar er zijn ook goede wijnen, allerlei vruchtensappen en natuurlijk veel lokale drankjes. De gerechten in Mexico zijn zéér gekruid en wijken nogal af van het ons bekende patroon. Er wordt veel met chilipepers, pikante sauzen (salsa, salsa verde, borracha), tortillas, bonen en typische Mexicaanse groenten (groene tomaten, nopales (cactus bladeren) gewerkt. Toch worden in de grote hotels en restaurants doorgaans de bekende gerechten uit de internationale keuken geserveerd. Mexicaanse specialiteiten (afhankelijk van de streek): cabrito (geit), cochinita pibil (varkensvlees in rode saus), menudo (een vleesgerecht), chilis en nogada (Chilipepers gevuld met walnoten), empanadas (een hartige taart), carnitas de cerdo (gebakken stukjes varkensvlees), cecina (gezouten rundvlees), mole (kip met een speciale saus gemaakt van gedroogde pepers), tamales (gevulde tortillas) en natuurlijk de bekende taco's.
Foto's



Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Auto's
Auto's
Last-minutes
Last-minutes
Handig

Bekijk de weerkaart

Verstuur een vakantiekaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden