Maandag 22 januari 2018
  Reisgids Zuid-Amerika Argentinië

Zoek in Argentinië
Reisgids Argentinië
Natuur
Klimaat
Taal
Gebruiken en gewoonten
Bezienswaardigheden
Hoofdstad
Inwoners
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Beste tijd van het jaar
Elektriciteit
Gezondheid
Prijsniveau
Telefoneren
Reisgids
Argentinië
Argentinië
Bezienswaardigheden
Buenos Aires is een belangrijk economisch centrum en ligt aan de monding van de Rio de la Plata. Het heeft 12 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van het land. De stad is bekend van de Tango. Deze komt uit de wijk la Boca, gesitueerd bij de oude haven. Van origine is dit een Italiaanse visserswijk. Deze wijk bestaat uit onder andere de Calle Caminito waar huisjes staan die in allerlei bonte kleuren zijn geverfd. Deze kleuren hebben een historische betekenis. Aan het eind van de achttiende eeuw was La Boca een echte immigrantenwijk. Somberheid en grauwheid voerden de boventoon. Een inwoner kwam op het idee wat leven in de brouwerij te brengen door de huizen te verven. Hier zijn diverse lokalen waar de tango nog met passie wordt gedanst. In de wijk San Telmo zijn nog veel tangobarretjes en restaurantjes te vinden, maar ook op straat zijn er vele artiesten die de tango tot in perfectie kunnen spelen. Dit is één van de oudste wijken van de stad, met veel antiekwinkeltjes en neo-koloniale huizen.

Buenos Aires lijkt het meest op een Europese hoofdstad vergeleken met de andere steden van de Zuid-Amerikaanse landen. Parijs, Rome, Madrid, Milaan waren inspiratiebronnen voor deze Latijns-Amerikaanse versie van Europa. Wanneer je flaneert over de beroemde Avenida de Mayo naar het congresgebouw, dan lijkt het alsof je over de Gran Via in Madrid loopt. Het operagebouw Teatro Colón in het centrum heeft grote gelijkenis met La Scala in Milaan. Avenida 9 de Julio, de breedste boulevard ter wereld, moest het 'Champs-Elyseegevoel' begin deze eeuw aan de stad toevoegen. De obelisk die op dezelfde avenida staat is een regelrechte imitatie van die van Place de la Concorde in Parijs.

Recoleta is een mooie, rustige wijk met terrassen waar de welgestelde mensen wonen. Hier komen de mooiste mensen van de stad bijeen. Het gelijknamige kerkhof herbergt vele beroemdheden zoals presidenten, maar ook Evita Peron. Nog iedere dag leggen bewonderaars bossen verse bloemen en brieven bij haar graf. Het bijzondere van dit kerkhof zijn de gedecoreerde huisjes waarin de graven liggen. Eromheen ligt een cultureel centrum met tientallen restaurants en cafeetjes.

Buenos Aires is 24 uur per dag, 7 dagen per week een bruisende stad. Om 3 uur 's nachts sta je nog in de Calle Lavalle in de rij voor de bioscoop en op de boulevard Avenida Corrientes zijn alle kiosken, cafés en winkels 24 uur open. Ook het openbaar vervoer rijdt de hele nacht door. Winkels zijn hier geopend vanaf 8:00 uur tot ongeveer 12:00 - 12:30 uur en gaan na de siësta om 15:00-16:00 uur weer open om tot 20:00 – 21:00 uur open te blijven. Grote warenhuizen en winkelstraten zijn de gehele dag geopend.

De politiek van Argentinië speelt zich vooral af rondom het Plaza de Mayo, de historische kern van de stad. Het overheidsgebouw, de Casa Rosada, valt op door de roze kleur. Het plein voor het overheidsgebouw is het terrein van de moeders en grootmoeders, die hier sinds 1976 nog elke donderdag om opheldering komen omtrent de verdwijning van hun kinderen (desaparecidos). Daarnaast is het Plaza del Congreso, één van de grootste pleinen, met het regeringsgebouw, El Congreso een bezichtiging waard.

Ook buiten de hoofdstad zijn er genoeg bezienswaardigheden. Zo zijn bijvoorbeeld de watervallen van Iguazú één van de meest bezochte attracties van het land, gelegen in het noordoosten van het land aan de grens van Paraguay en Brazilië. Deze watervallen zijn de breedste en spectaculairste van Zuid-Amerika. Ze worden omringd door subtropische bossen met duizenden vlinders, prachtige vogels en reptielen.

Vuurland wordt ook wel de "teen van Argentinië" genoemd. Het eiland heeft prachtige meren en langs het Beaglekanaal, richting Chili lijkt het landschap op de fjorden van Noorwegen. Dit is het meest zuidelijke bewoonbare puntje van de wereld voor Antarctica, want na Isla Navarino en Kaap Hoorn is dit echt 'Finis Terrae', de eindhalte van het Amerikaans continent. De hoofdstad Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en een gezellige, knusse havenstad. Vanuit hier kun je goede excursies maken zowel over het land als het Beaglekanaal.

Na Nahuel Huapi is Los Glaciares het grootste park van Argentinië, van maarliefst 6000 vierkante kilometer. Hier zie je de grootste gletsjers van het land, waaronder de Perito Moreno. Deze gletsjer is één van de weinige gletsjers in de wereld die zich nog langzaam voortbeweegt. In het park heb je ook de berg Fitz Roy (3376 meter), die een grote aantrekkingskracht heeft op bergbeklimmers. Het park ligt 60 kilometer ten westen van Calafate. Hier vandaan worden veel excursies georganiseerd.

Na Nahuel Huapi is Los Glaciares het grootste park van Argentinië, van maar liefst 6000 vierkante kilometer. Hier zie je de grootste gletsjers van het land, waaronder de Perito Moreno. Deze gletsjer is één van de weinige gletsjers in de wereld die zich nog langzaam voortbeweegt. In het park heb je ook de berg Fitz Roy (3376 meter), die een grote aantrekkingskracht heeft op bergbeklimmers. Het park ligt 60 kilometer ten westen van Calafate. Hier vandaan worden veel excursies georganiseerd.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden