Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Zuid-Amerika Suriname

Zoek in Suriname
Reisgids Suriname
Klimaat
Taal
Bezienswaardigheden
Hoofdstad
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Beste tijd van het jaar
Eten en drinken
Elektriciteit
Gezondheid
Prijsniveau
Telefoneren
Reisgids
Suriname
Suriname
In het kort
Ingeklemd tussen twee Guyana's, het immense Brazilië en de Atlantische Oceaan verdrinkt Suriname bijna met zijn nog geen half miljoen inwoners aan de rand van het onmetelijke Amazoneregenwoud. Het land is voor de meeste wereldburgers een blinde vlek op de wereldkaart, in historisch opzicht slechts een kruimel.

Toch is Suriname in veel opzichten een uniek land. Rijk aan een onvoorstelbare voorraad natuurlijke hulpbronnen, zoals goud, hout, olie, bauxiet en tal van andere ertsen. Gezegend met een zeldzame flora en fauna en daarmee een potentieel paradijs voor toeristen. En rijk is het land in z'n cultuur, die een uitbundige mengeling vormt van eeuwenoude tradities uit vrijwel alle delen in de wereld.

Uniek is Suriname ook in negatieve zin. Want met elkaar zien de inwoners geen kans om, ondanks al die rijkdommen en voorrechten, het land in de vaart der volkeren te brengen. Vandaag de dag behoort Suriname in economisch opzicht zelfs tot de armste in de regio.

Surinaamse politici wijzen de beschuldigende vinger nogal eens naar Nederland, dat de voormalige kolonie aan haar lot zou hebben overgelaten. Toch ligt, na 25 jaar onafhankelijkheid, de belangrijkste oorzaak voor het economisch en maatschappelijk verval in Suriname zelf. Op macht belustte politici, een diepgewortelde corruptie, de opkomst van de drugsmaffia en de informele economie vormen grote belemmeringen voor de ontwikkeling van het land. Ook stagneert het ontwikkelingsproces door de steeds weer de kop opstekende onderlinge etnische tegenstellingen. Indianen, Hindoestanen, Creolen, Javanen, Chinezen en Europeanen varen allemaal zoveel mogelijk hun eigen koers en klampen zich vast aan hun vertrouwde cultuur. Zolang al die bevolkingsgroepen zich niet werkelijk Surinamer voelen, zullen ze met elkaar nooit een natie vormen.

Tot voor kort waren de meeste toeristen van Surinaamse afkomst en vonden onderdak bij familie. Langzaamaan komt daar verandering in en neemt het aanbod van voorzieningen toe. Zo is er inmiddels een redelijk aanbod aan comfortabele hotels of eenvoudige pensions. Goedkoop overnachten kan in gemeubileerde kamers of woningen die in de Surinaamse weekbladen in Nederland te huur worden aangeboden. Campings bestaan niet in Suriname. Een groeiend aantal reisorganisaties verzorgt ecologisch verantwoorde reizen naar het binnenland.

Suriname is een paradijs voor liefhebbers van bijzondere inheemse planten en dieren. Reusachtige bomen, die tot zestig meter hoog reiken, met daaronder een zee van varens en planten bieden een thuis aan de meest uiteenlopende dieren, van jaguars en bosvarkens tot wurgslangen en vogelspinnen. Apen in alle soorten en maten zijn veel geziene bewoners van het regenwoud.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden