Vrijdag 19 januari 2018
  Reisgids Zuid-Amerika Suriname

Zoek in Suriname
Reisgids Suriname
Klimaat
Taal
Bezienswaardigheden
Hoofdstad
Tijdverschil
Feestdagen
Paspoort/Visum/Douane
Beste tijd van het jaar
Eten en drinken
Elektriciteit
Gezondheid
Prijsniveau
Telefoneren
Reisgids
Suriname
Suriname
Eten en drinken
Een belangrijk onderdeel van de Surinaamse cultuur vormt zonder twijfel de keuken, die net zo gevarieerd is als de samenleving zelf. Geen activiteit in Suriname is geslaagd als er geen eten aanwezig is. Zelfs om de voorouders gunstig te stemmen worden uitbalanceerde maaltijden bereid. In de keuken komt ook weer het verschil tussen de bevolkingsgroepen tot uitdrukking. Het menu van een creool verschilt over het algemeen sterk van dat van de Hindoestaan of Javaan, hoewel bepaalde gerechten wel onderling zijn overgenomen. Zo zal een Javaan met plezier een Hindoestanen roti eten en weet de Hindoestaan wel raad met de Maksi Alesi, een creools rijstgerecht.
Het is echter de Chinese keuken die de Surinamers met elkaar bint. Elke straat herbergt wel een Chinees restaurant waar, doorgaans onder niet al te hygiënische omstandigheden, populaire gerechten als Tjauwmin en de Indische nasi en bami worden bereid. Vaak aangepast aan de smaak van de Surinamers, met veel kip en vooral peper.

Het heerlijke, lokale Parbo-bier wordt gebrouwen van rijst. Andere, buitenlandse, merken bier zijn veel duurder. Het bier wordt geserveerd in kleine en literflessen, djogo's genaamd. Rum wordt ook lokaal geproduceerd, maar alle andere sterke drank wordt ge´mporteerd. Onder 'soft' wordt alle frisdrank verstaan, die in verrassende kleuren te koop is. Ten slotte maakt men van lokale vruchten verschillende sappen; afhankelijk van de verkrijgbaarheid van fruit zijn er birambi, kers, mope en vele andere smaken verkrijgbaar.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden