Zondag 21 januari 2018
  Reisgids Azie Indonesië

Zoek in Indonesië
Reisgids Indonesië
Geografie
Taal
Religie
Staatsvorm
Gebruiken en gewoonten
Evenementen
Oppervlakte
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Eten en drinken
Elektriciteit
Gezondheid
Kraanwater
Telefoneren
Vervoer in het land
Taxi
Openingstijden winkels
Reisgids
Indonesië
Indonesië
Eten en drinken
Het vaste dieet voor de meeste Indonesiërs is rijst (nasi), wat op sommige eilanden wordt vervangen door maïs, sago, cassave en zoete aardappelen. Rijstgerechten zijn onder andere nasi campur, nasi uduk en nasi rames. De Indonesische kruiden maken de lokale keuken uniek. Specialiteiten zijn onder andere: rijstafel, sate ( rundvlees, vis, varkensvlees, kip of lam), sate ajam (kipsate), ajam ungkap (Centraal Java; gefrituurde gemarineerde kip), sate lileh (Bali; vissate), ikan acar kuning (Jakarta; licht gemarineerde vis met een gekruide saus met palmsuiker), soto (soep met meelballetjes, kip en groenten), gado-gado (Java; salade met rauwe en gekookte groenten met een pinda kokosmelk saus), babi guling (Bali; geroosterd speenvarken) en opor ajam (kip gekookt in kokosnootmelk met lichte kruiden). Indonesiërs houden van sterk gekruid eten, de bezoeker moet dit in gedachten houden. Let in het bijzonder op de kleine, zeer hete, rode en groene pepers, die vaak verwerkt zijn in salades en groentegerechten. Zeevoedsel is uitstekend en staat overal op de kaart (zout en zoet water vis, kreeft, oester, garnalen, inktvis, haai en krab zijn allemaal te verkrijgen). Kokosnoten, die overal te vinden zijn, worden vaak gebruikt voor het eten. Groenten en vers fruit zoals bananen, papaja, ananas en sinaasappelen zijn het hele jaar door te verkrijgen; sommige tropische fruitsoorten zoals mango, watermeloen en papaja zijn seizoensgebonden. Kenmerkend voor Jakarta zijn de vele warungs (straatstalletjes). Elke is gespecialiseerd in zijn eigen gerecht of drank, maar reizigers wordt aangeraden hier geen gebruik van te maken tenzij ze worden geadviseerd door een Indonesiër. Bijna elke vorm van internationale cuisine is te verkrijgen in Jakarta, de populairste zijn de Chinese, Franse, Italiaanse, Japanse en Koreaanse. Er zijn restaurants in de hotels welke, samen met vele andere, Europees, Chinees en Indiaas eten serveren. Indonesië is een groot producent en exporteur van koffie en thee, wat te verkrijgen is op bijna elke hoek van de straat. Bali produceert een heerlijke rijstwijn, genaamd brem, terwijl in Tana Toraja (zuid Sulawesi), bezoekers Tuak, een bekend sterk lokaal brouwsel, kunnen proeven. Er is ook plaatselijk gebrouwen bier te krijgen.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Handig

Bekijk de landkaart

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden