Zaterdag 24 maart 2018
  Reisgids Midden-Oosten Israël

Zoek in Israël
Reisgids Israël
Klimaat
Taal
Hoofdstad
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Beste tijd van het jaar
Elektriciteit
Gezondheid
Prijsniveau
Telefoneren
Vervoer naar het land
Openingstijden postkantoren
Openingstijden banken
Reisgids
Israël
Israël
In het kort
Israël ligt in het Midden-Oosten en wordt omringd door Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Middellandse Zee. De meest zuidelijke punt van Israël is Eilat en rijkt tot de Golf van Aqaba, een zijarm van de Rode Zee. Israël is een klein land, ongeveer twee derde van Nederland, met bijna zes miljoen inwoners. Het grootste deel van de bevolking is Joods, dit is ook terug te zien in het openbare leven. Van vrijdagavond tot zaterdagavond zijn de winkels bijvoorbeeld gesloten, in verband met sabbat.

Israël heeft een grote variatie in landschap. In het noorden is het groen en bergachtig, in het zuiden overheerst de woestijn. De aangrenzende Dode zee heeft zo'n hoog zoutgehalte dat er geen leven in is.

Israël biedt strand en zon, bijvoorbeeld bij Netanya aan de Middellandse Zee en Eilat aan de Rode Zee. Eilat staat bekend als een paradijs voor duikers waar je tevens kunt zwemmen met dolfijnen. De toeristische bestemmingen bieden voldoende winkels en uitgaansgelegenheden. Een wandeling of jeeptocht behoort ook tot een van de vele mogelijkheden.

Kuuroorden vind je vlakbij de Dode Zee. Deze staat bekend om het geneeskrachtige water en het hoge zoutgehalte waardoor je blijft drijven.

Voor cultuurliefhebbers beschikt Israël over zeer veel bezienswaardigheden. Zo biedt Jeruzalem bijvoorbeeld vele Christelijke, Joodse en Islamitische monumenten en bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur en de Tempelberg.

Wil je de Israëlische samenleving beter leren kennen dan kun je kiezen voor een verblijf in een kibboetshotel. Een kibboets is van oorsprong een agrarische leef- en werkgemeenschap. Diverse families wonen en werken er.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Hotels
Hotels
Auto's
Auto's
Handig

Bekijk de weerkaart

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden