Woensdag 24 januari 2018
  Reisgids Midden-Oosten Jordanië

Zoek in Jordanië
Reisgids Jordanië
Klimaat
Taal
Hoofdstad
Tijdverschil
Paspoort/Visum/Douane
Beste tijd van het jaar
Elektriciteit
Gezondheid
Prijsniveau
Telefoneren
Reisgids
Jordanië
Jordanië
In het kort
Jordanië ligt in het Midden-Oosten op het knooppunt van Europa, Azië en Afrika. Het grenst in het noorden aan Syrië, in het noordoosten aan Irak, in het zuiden en oosten aan Saoedi-Arabië en in het westen aan Israël en de Westelijke Jordaanoever.

Jordanië is bijzonder door zijn gastvrijheid, indrukwekkende overblijfselen van diverse culturen en zijn magnifieke landschappen. Zo tref je in het zuiden een kustlijn aan met zandstranden, in het midden kleurrijke rotsformaties en in het noorden een heuvelachtig landschap met afwisselend woestijnen.

Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de oude stad Petra en de onderwaterwereld van Aqaba maar ook Jerash, de woestijnpaleizen en de Dode Zee zijn zeer de moeite waard.

Voor degene die de heilzame bronnen en kuren wil ervaren is Hammamet Ma'in een tip. Hier bruist uit 60 bronnen warm, mineraalhoudend water omhoog uit de bodem en stort het zich naar beneden langs de rotswanden. Vervolgens komt het water in een klein bekken terecht en vloeit het af naar de Dode Zee. Het slik van de Dode Zee bevat stoffen die een gunstige werking hebben op de huid.

Qua horeca en winkels moet je als toerist niet teveel verwachten.

Voor de strandliefhebbers: topless zonnen op de stranden wordt afgeraden.
Direct boeken
Vliegtickets
Vliegtickets
Handig

Tip een vriend(in)

Print deze informatie

Voeg TravelNow toe aan mijn favorieten

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden