Woensdag 24 januari 2018
  Diversen Reisgidsen

Zoeken
Reisgids
Tip TravelNow
Reisgidsen

Een goede reisgids, een beetje reiziger kan niet zonder. Nu kan je natuurlijk weer zonder dralen de Lonely Planet kopen - want doet iedereen dat niet? - maar dan doe je jezelf niet per se een dienst. Het hangt er namelijk helemaal vanaf wat voor reis op stapel staat. De redactie van TravelNow bekeek de meest populaire gidsen en geeft een korte recensie.

Lonely Planet
Lonely Planet New Zealand De meest bekende aller reisgidsen en terecht. Wie een verre exotische reis gaat maken, en dan vooral naar de wat minder toegankelijke gebieden, kan bijna niet zonder. Lonely Planet heeft zo'n beetje de hele wereld beschreven en doet dat beknopt, duidelijk maar ook een tikje humorloos. De enkele pagina's met mooie foto's komen doorgaans een beetje zuinig over en zeggen niet veel. Lonely Planet excelleert bij woeste bestemmingen. Stadsgidsen worden door anderen beter gedaan. Het grootste nadeel van deze grootse gids is echter dat iedereen het een grootse gids vindt en je elkaar blijft tegenkomen.

Bestel bij BOL.COM.
Rough Guide
The Rough Guide to Scotland Zeg maar de Britse Lonely Planet. Eveneens uitstekende gidsen en rapporteren net zo goed uit de hele wereld. De gidsen verschillen eigenlijk wat betreft nuttigheid niet zo veel met Lonely Planet. Gidsen zijn iets meer uitgesproken van toon als een bepaald museum etc. gewoon niet de moeite waard is. Is soms ook tamelijk humoristisch van toon en daarom zijn ook zonder vakantieplannen Rough Guides de moeite van kopen waard. Rough Guides leent zich vooral voor mensen die de Lonely Planet-trekkers willen vermijden in dat Guatemalaans bergdorpje.

Bestel bij BOL.COM.
Capitool Reisgidsen
Capitool Rome In het Engels bekend als Eye-Witness gidsen. Of te wel, die rechthoekige witte gidsen met al die plaatjes en tekeningetjes. Als culturele reisgids de allerbeste. Wie alle musea van Londen, kastelen van Frankrijk of wolkenkrabbers van New York wil bezoeken heeft het meest aan deze gidsen. Gidsen kennen uitgebreide beschrijvingen van het culturele erfgoed en fraai geïllustreerde achtergronden van de te bezoeken stad/land. Gidsen zijn deels ook tamelijk nutteloos: wie een betaalbaar hotel of restaurant wil vinden in de gids, merkt al gauw dat de suggesties wel erg op de declarerende zakenreiziger zijn gespitst. Geen fatsoenlijke budgetkeuzes. Gidsen zijn goed in combinatie met LP of RG.

Bestel bij BOL.COM.
Let's Go...
Let's Go Spain & Portugal Komt uit Amerika en dat merk je overduidelijk. Kent vrij veel kaartjes, opsommingen en ander nuttig grafisch werk maar wil wel eens tekort schieten in de tips voor hotel/eten. De aangeraden Amsterdamse restaurants worden door ons al jaren niet meer bezocht. Al met al zeker niet slecht maar legt het af tegen Lonely Planet en Rough Guide.

Bestel bij BOL.COM.
Time Out
Time Out London Buitenbeetje want Time Out richt zich alleen op een dertigtal wereldsteden maar doet dat dan ook zonder weerga. Zonder enige twijfel de beste gids voor stedenreizen. Richt zich zowel op luxe als budget reiziger maar dan wel een die van cultuur, uitgaan, nachtleven, shopping, etc. houdt.

Bestel bij BOL.COM.

Home - Over TravelNow - Partners - Disclaimer - Privacy Statement - Contact
© 2000-2018 TravelNow - Alle rechten voorbehouden